Jag har ingen tid att skriva inlägg. Dricker kanelte och läser sista verser till veckans Bibelläsning, snart springer till möte. Ikväll ska jag till Söder och äta och ha kul. Puss.

.

la lluvia

Jag är mätt mätt mätt. Åt tortilla med mamma och pappa. Det var gott gott, för jag var hungrig hela dagen. Maten är verkligen det bästa som man kan göra, och njuta av den också. Det var jätte mysiga stunder med föräldrar. Middag är det enda tillfälle när vi kan sitta och prata, berätta hur dagen gått, äta, dricka gott. Ikväll fick vi smaka pappas rose som är min bästa. Gott!
Idag har jag inte vaknat i tid, fått bra resultat på psykologi provet, och det bästa ämna på fördjupningsarbete, lånat en sorts kärlek från stadsbiblioteket, skrivit glosor som jag glömmde förbereda-som alltid,fikat med Fanny, och pratat av sig och fått visa råd som vanligt när jag träffar henne. Hon är så vis, jag älskar henne för det.  Tiden går så fort, snart har vi torsdag! Det ska börja med sovmorgon och egen arbete på turism, sen utvecklingssamtal med Cecilia, mycket tjänst, jobb och sen en extra familje kväll. Nu måste jag lägga mig, för jag är helt slut.


Idag regnade de. Jag tycker om regn. Ibland.









acogedor esta noche

Jag har ingen ide till inlägget idag, så jag kanske lägger in nån bild på mej.
Har köpt den 'halsduken' idag och är jätte jätte nöjd med den. Nu ska det kokas vatten för en jätte stor kopp te.
Och jag ska bada en lååång varm vanilj bad med musiken och ljus.


Sovgott!

solo

Har tänkt och tänkt och tänkt. Jag bestämde för att prata med honom om det. Jag berättade vad jag kännde och vi bestämde att vi glömmer det som har hänt. Jag vill verkligen glömma.Och börja från början.
Jag har fått ig varning i engelska hem idag, och det var inte alls bra. Varför behöver man plugga engelska? Kan det inte komma in i hjärnan själv? Ush. Sitter och pluggar lite, sjunger lite och är glad... lite.
Det känns som att veckan startade nu. Och det blir en bra vecka. Jag ska idrotta imorgon, träffa Sol, gå i tjänsten  med Sonja, och sen ska jag börja med att planera till projektet. Jag ska göra projekt i turism, ska berätta om Polen. Det kommer jag göra så bra som det bara möjligt. Jag ska intervjua, ta bilder, statistik. Allt. Ska lära mig prata utan någon papper. Jag ska äntligen visa att jag kan! Bara att jag är lat. Och det ska jobba på, att bli konsekvent, vuxen, och orka. Vill försöka bli punktuell, komma alltid i tid fast det är så himla svårt. Det blir bra nu.







mi vida

Jag förstår inte riktigt varför blev jag så upprörd.Varför blev jag så ledsen. Det är ju konstigt. Har jag fuskat mig själv att det gick över. Det är en stor kaos i mitt huvud just nu. Jag är mycket ledsen,sur,arg,obestämd.Och fast jag är arg, vill jag träffa han och förklara hur saker ser ut, såg ut. Vill ha det över och försöka glömma allt.
Jag måste tänka på mitt liv nu. Jag är ingen barn men ingen bra vuxen heller. Vad gör jag med mitt liv? Varför är det så som det är?
Dagens eftermiddag ska jag spendera i mitt rum och tänka på det. Ska göra mat och te och tänka och tänka och tänka. Nu måste jag springa till konf&rec som börjar om mindre än 5 minuter.

tal vez estoy enamorado de ti

Konstigt helg. Mycket prat och mat och allt gott i fredags hos Antonia. Rolig tjänst med mina kvinnor i lördags, fika på central stationen. Förfest hos Antonia innan Maddes fest, där fick vi äta gott, dricka gott, dansa mycket, prata mycket mer och ha kul. Sen har jag grätit lite, spytt lite och mitt hjärta krossade. Bara för att.  Idag åt vi grekisk, sen åkte jag på möte, träffade Johanna och Palle där, och Tanja och Simmi med bönan i mage. Det var mysigt. Ska dricka te, lyssna på det och försöka glömma det hemska som har hänt igår. Jag ska tänka på min framtid, och jag ser fram emot nästa helg då ska vi ha kul hos Rosanna och Mirjam.  Mina kvinnor och jag.  Puss från Marlenka utan hjärta.

friends dagar

Jag är tillbaka! Jag trodde jag inte överlever där men det gick. Det var inte alls som jag hade hoppas på, det fanns ingen vardagsrum i stugan, ingen spis, inge öppen spis heller. Men det var mysig säng och det varit skönt. I stora stugan där fanns matsalen, fanns det oppen spis,och det va jätte mysigt och sitta där och kolla. Men samtidigt så var det jätte läskigt. Det va helt helt helt svart ute. Och det gjorde saken rolig, vi hade roliga uppgifter, det varit mycket springande, skrik, skratt. Några gånger varjag livrädd. Jag tappade min iphone i skogen, men jag hittade den, vilken tur att jag kom pådet snabbt...  Men det var en rolig erfarenhet den här utbildningen och de två dagar med Friends..  Idag har jag sovit mycket på bussen, köpt en kannelbulle med varmchoklad som varje torsdag i älvsjö stn. Sedan träffade Daniel och det var roligt. Snabbt blev det mörkt och jätte kalt, så jag åkte på möte och han till kompisar. Tror det i alla fall, för det var nära för honom och ta fel buds så jag vet inte hur det gick sedan.
Imorgon kommer bli en härlig dag. Jag ska hinna med massa saker, så jag ska nog sova nu och lyssna på det här medan jag drömmer lite. Bilderna från ön kommer sedan, harinte haft någon kamera med mig såjag får vänta tills jag får tag på någons bilder.

dinero

Idag regnade hela dagen, men annars var det ganska bra dag. Träffade snälla vänner på morgonen, drack god kaffe på Fatalis cafe, gick lite med Fanny, spelade fotboll(!)rammlade massa gånger och skrattade på idrotten, jobbade lite med Sol som var på god humör, och till slut åt jättegott sallad med mozarella, pesto och sotorkade tomater. Hann nyss kolla runt i affärrerna här i centrum och hitta den perfekta halsduken i den finastefärg, men som vanligt inte hade pengar att köpa. Har provat en fin peak jacka som är så varm att jag bara drömmer om. Nu ska jag förberedda lite till torsdagensmöte, packa och plugga till samhällskunskaps prov. Imorgon blir det friends utbildning och mysig stuga på någon ö som gäller och jag hoppas på att det blir öppen spis så jag kan sitta där dricka te och kolla på elden hela hela hela natten.

Nu om något hellt annat. Varför upfann man pengar? Det är så ond sak i våra liv att det inte finns. Det påverkar alla, både de som har mycket och de som har brist på det. Jag är självklart i det andra gruppen. Jag hatar verkligen pengar. Hatar att det älltid problem med pengar, att det är alltid snack om vad saker kostar, vad ska man göra, att man ska betala det och det andra, vad har man råd med och så vidare och så vidare... Jag orkar inte längre.Det skulle vara skönt och låna pengar en gång att handla så många saker som man bara kan och att det skulle räcka tills livet är slut, och sedan bara arbeta och betala tillbaka inte tänka vid varje köp, och fundera om det är bra om man kanske hittar någonting bättre.
Onskar mig att i nya världen ska man inte behöva använda de dumma pengarna.

Paulina

Jag ska berätta om min kompis Paulina. Jag träffade henne när jag kom till Sverige, maj 2008. Hon är ett år yngre än mig, hon fyller 18 i november. Hon har färgat hår koppar röd och det passar henne mycket! Hon säger att man blir verkligen snygg när man är runt 24. Hon hatar att vakna tidigt på morgonen, hon är jätte jätte arg då. Hon är snäll, glad,rolig, smart, gullig och jagvetintevad. Jag tycker om att vara med henne, vi kan prata om allt, och hon förstår mig bra. Jag är glad att jag känner henne. Det är hon, Paulina.







tal vez

Har sovit, sovit och sovit och det var jätte skönt. Jag har drömmt en fin dröm.  Har ätit god mat och funderat mycket på vad jag ska göra, och kommit fram till att jag ska lugna ner mig, och om det blir någonting så blir det. Jag kan inte göra någonting åt det, tyvärr. Nu ska jag lyssna på musik och städa städa städa städa. Sedan baka något kanske?





pensamientos

Det har varit en bra dag. För det första var det fredag, jg kom in på lektion fast jag var lite sen, jag har fått 28/29 i småföretagande provet, jag har haft en mysig lång håltimme och om jag skulle försätta med att berätta det här, skulle det tagit för mycket tid. Jag skulle se familjen som spelar på debaser, men tyvär så är jag född ett år försent, och så jag kunde inte se de.  Jag träffade mina kära kvinnor, Janine, Antonia och Jospephine och vi har varit på bio tillsammans. Vi såg världens bästaste( jag vet att det inte finns sån ord) film. Den handlade om en kille, Simon, som var lite sjuk, och han tyckte inte att man tarpå honom, man alltså inte kunde röra honom. Och en dag kl.07.54.55 träffade han Jennifer och då deras love story började. Men man trodde inte på det först, han såg på Jennifer som en tjej till hans brorsa Sam. Simon är förälskad i rymden. Han tycker om allt som är cirkelform, till och med bröd! Han spiller tequilla från sin mun när han får en straffshot. Han är verkligen bäst. Och gullig han är. Jag tyckte så mycket om den där filmen att jag har ont i mage.  Nu ska jag lyssna på den tills jag tröttnar och kolla på bilder på han som gör mig att le. Det är så konstig i mig nu. Som jag är både jätte intresserad av honom och samtidigt inte. Som jag har många många tankar om honom, att jag blir glad, men ledsen också. Jag vet inte vad jag egentligen vill. Så den här helgen ska bli speciellt på så sätt att jag skainte göra någonting annat än att ligga i sägen, i soffan, på soffan (efter 2,5 år vet förtfarande inte om det betyder samma sak) på golvet osv för att ha tidoch tänka på det. Jag kanske orkar baka någonting. Och jag ska skriva om allt detta här på bloggen.
Puss.

.


agradable

Nu är det bra. Det är fredag idag. Dagen i skolan är snart slut, måste bara skriva svenska uppgiften men det blir bra för jag har världens hålltimme nu. Det är skönt att jag äntligen behöver inte stressa. 
 Har inga planer till ikväll, men det känns skönt. Ska träffa Roxanna efter skolan, men först måste jag hem och snabbstäda. I helgen blir det mycket tjänst. Och raportera glömmde jag! Puss.


usted debe estar conmigo

Jag får panik igen att jag inte hinner med allt. Jag kännde så imorse, men det gick bra till slut. Martin som äger skolans kafeterian är sjuk, och jag fick vara där själv under lunch rasten. Det var kul och spännande och läskigt samtidigt. Jag ska ha läxförhör i engelska imorgon och jag typ inte gjort något, och redovisning som är svårt. Jag berättar mer när det blir över. Och jag fick sms, och jag förstår inte vad han menade, men kan inte göra någonting. Undrar om det händer någonting i helgen, det vore kul och träffas och dansa lite. Vi får se, det är en dag kvar.

______________

Jag har inte bakat kanelbullar. Jag värmde de frysta, men det var gott och fika också. Jag städade lite i skåpet.  Såg de sjukdyra biljetter till Polen i oktober, doftare på rosor och sömnade. Idag har jag försovit mig till Årstaberg, men Johanna väntade på mig, vi stod där, fikade lite i Medborgarplatsen, och träffade söta Charlotte. Gick fram till det att killarna antigen är snygga, söta eller så är de duktiga. Och jag vet inte vad jag känner just nu.
Fick veta att vi skulle lämna en jätte arbete från Sammhällskuskap idag, så snälla klaskompisar jag har. Jag sitter i datasalen och gör det. Kanske hittar mer tid att skriva här sedan. Puss










M.


rosas

jag älskar doft av röda rosor.








..

Vaknat försent idag, betalat räkningar, nästan alla, varit i skolan, läst ut boken och träffat Johanna. Nu ska jag äta en pizza,gå ut med Mamma och sen ska baka kanelbullar. Det doftar kanelbullar i hela staden idag! JAg måste städa i mitt rum. Har en massa kläder i skåpet som jag inte använder.  Det ska jag fixa efter när jag bakat kanelbullar.





_________________________________________________________________________________________________
Jag har varit på finfint bröllop, hjälpt till, pratat lite, dansat. Det var underbart. Jag träffade många snälla vänner. Fick lite erfarenhet. Och till slut dansade mest av alla gäster. En snäll kille sa att jag är värd alla blommor, när jag plockade de dekorationer med roda rosor. Söt han var!Fick blommor, vin och lite tårta hem som tack för jobb.
Idag har jag varit på secondhand och köpt fin orange kofta,mössa, fin halsband, en kjol och skjorta. Min bästa vän är mycket ledsen som gör att jag är ledsen. Vill köpa biljett till flyget och åka till henne nu. Men det som är tråkigt är att jag inte har råd med det. Kan inte åka, kan inte köpa något mer, måste betala räkningar. Nästa vecka måste jag plugga till redovisning i turism, läsa ur boken, och gå ner i vikt. Jag ska försöka tänka på mig, och sluta försöka göra kompisar lyckligare, för det funkar inte. Och jag fick bästa exempel på det idag. Sitter under filt och doftar på de fina rosorna
Nu ska jag dricka sista kvälls-te och sömna till det


RSS 2.0