un gato desconocido

Tiden går fort, och så har vi sista dag i tvåtusentio. I onsdags har jag tappat min mobil, men jag har så tur att det var någon näll ung kille som hittade den och jag fick tillbaka den. Igår har jag tappat vante när vi sprang med Sol till bussen för den kom precis. Sen åkte jag tillbaka och hittade den. Hoppas jag ska ha sån tur i livet. Att klara skolan, hitta bra jobb, och att finna kärleken.
Nyårsafton betyder ingenting för mig, det ändras ingenting och det ingen stor grej när klockan slår tolv. Bara att det är en annan år, månad, dag. Och att jag blir äldre igen. Så fast jag ska till vänner och dansa ikväll, så ska jag dricka champagne till förfest till skillnaden med alla andra som gör det klockan tolv. Vad spelar det för roll när man dricker det. Man kan dricka champagne till frukost på en tisdag. Och tequilla på en måndag. Det är tio dagar kvar tills jag ska bo själv i Stälje med en okänd katt.






Nu ska jag dammsuga, och städa i mitt aldelles för stökigt rum. 
hejdåsålänge.

estancia en el buen lugar en febrero

Mysig helg, som började på fredag vid 13-tiden då var jag så trött att jag somnade och vaknade 11 på lödrags morgon. Det var skönt, jätte skönt. I lördags var vi hos en kompis och drack lite vin och hade trevligt. Tiden går så fort att vi redan har en tisdag. Igår, har jag varit i tj med Isabella och så gick vi och fikade på Chokladfabriken på Söder, hon bjöd mig på en kopp riktig, varm, choklad, och praliner med nyponmarmelad som var så goda att jag dör lite. Sen på kvällen gick vi med Sonja och hennes två killkompisar ut, och skulle se någon film, men det blev bigtasty, öl och biljard istället. Det var jätte roligt, men jag måste träna mer på biljard och inte köpa mörk  belgisk Leffe i flaska, för den smakade inte alls bra.
Idag försökte jag komma på alla möjliga ideer, för att få bo i Kungsholmen i februari.
Men det gick inte, och jag måste hitta något annat ide, det bästaste som finns, och så klart bättre än tråkiga, pengar, som jag har brist, stooooor brist på.
Nu ska/måste/borde jag sömna och drömma om de ideer.

muchas lágrimas en esta ubicación

Dålig dag idag, jag är jätte ledsen, pappa är arg, mamma säger ingenting.
Allt går inte som det ska. Stipendium kom aldrig och förfallodatum på alla mina fakturor kommer med stora steg.
Försöker städa men det går inte. Tänker hela tiden på vad jag kan göra att slippa den här jobbiga situationen.
Orkar inte med vintern och kylan. Har ont i halsen och huvudet.  Hoppas mina planer funkar och jag kan åka dit jag planerat nästa vecka. Det skulle vara jätte mysigt...

Och en sak till ! mina bäst bästa tjejer kommer på besök om en månad! De har bokat biljetter och det blir jätte kul!
Jag saknar de mycket. Vänskap är så underbart, att ha de personer man kan göra allt för de, att man kan ringa de när man behöver och prata om vad man vill. Bara att de bor så långt borta. Jag vill ha de här, men det är ju svårt.
Och jag vill inte angagera mina kompisar som jag har i Sverige med mina problem.
Jag är en person som hellre har ont i huvudet än pratar med andra om sin problem, jag vill hjälpa andra inte att andra ska hjälpa mig. Känns så konstigt då, och jag kan inte vara tacksam, det är så svårt. För jag vet inte hur jag kan tacka för hjälp. För att folk här är så underbar snälla här. Jag förtjänar inte det, men de är så snälla mot mig att det inte finns. Att jag vill gråta av glädje.






nadar

allt avklarat, nu ska jag dra till badet och simma i några timmar.
det känns jätte skönt och jag berättar mer sen.

dolor de garganta

Vänner säger att festen blev lyckad, inte vad jag vet, för mig var det först massa med förberedelserna och stress sen. Men man gör fest för vänner, och har kul då man går på någons fest ;) Vi hade rätt med Benji när vi sade att det kommer inte finnas någon plats att spela kinect, för det fanns ingen plats att spela kinect. Men jag och några försökte spela det i alla fall. Två kompisar spelade bra musik under hela kvällen och några stycken dansade hela kvällen, och sen natten när alla gått... Jag letade efter min mobil när klockan var 5.30 så jag ringde den men jag spelade in mig och hittade inte den till slut, men det var roligt och höra vilka dumma saker jag berättade till Ester och hur hon reagerade.  Och sedan sömnade jag för det var så jobbigt att inte hitta den.

Det tog  hundra år innan vi blev klara med städningen, men det var jätte skönt och lägga sig i soffan och kolla på film med Ester Lukasz och Benji när allt var fint och rent igen. Vi såg på 'Seven pounds' med Will Smith. Det är så sjukt fin film att jag dör. Jag var tvungen och gå hem i hälften men jag såg på den hemma och gråt halva natten.

Idag vaknade jag med världens ont i halsen och trodde jag tappa rösten. Sömnade på tbana till skolan att jag nästan missade Slussen, skrev idrotts-prov, tog en powernapp samtidigt som jag blev halv timme brunare på kroppen och är förtfarande inte klar med Grönland, att det gör mig arg. Men imorgon ska jag göra det, medan alla andra åtta hundra Frans Schartaus elever ska kolla på jul-show i aulan. Och efter det ska jag se på den här filmen som jag längtar att få se klockan 1245 på Söder. Jag ska gå dit själv och det kommer bli så skönt. Jag är i behov att vara själv. Det är så jobbigt, för samtidigt så vill jag av hela mitt hjärta träffa mina vänner, för jag saknar de.

När jag lyssnar på Donavon Frankenreiten då undrar jag (dvs hela dagen idag) vad är jag för person, och vad jag behöver ändra i mig. Och jag vet ingenting.




Jag känner  mig så ovuxen innerst inne, och jag känner mig som en dålig människa med massa fel, som bara iriterar folk, och det känns dumt varje gång jag ska säga någonting. Jag har jätte negativ inställning just  nu, och hoppas att det försvinner när våren kommer. Jag aldrig kännt så förrut, jag är samtidigt trött, sjuk, arg och irriterad. Av ingen orsak. Men nu måste jag sova. Kanske imorgon blir jag på bättre humör. I   h o p e    s o.

el cerebro lleno de pensamientos y un corazón vacío

Två dagar kvar till festen, en dag kvar att göra Norden arbete klart. Måste göra jätte många saker innnan fredag/lördag. Tiden räcker inte, kroppen vill sova.Mage orkar inte, och jag med. Det känns tomt och samtidigt att jag hinner inte med allt.Skulle gärna vilja stoppa tiden, och resa till någon varm ställe och bara ligga på stranden.









Förlåt att jag är så dåligt på att skriva nu.
Ska förbättra mig snart,
och TACK att ni läser mig!
p u s s, Marlenka



no tienen el dinero en un martes

Ont i mage förföljer mig den här veckan. Jag måste ta mina tabletter och det är jobbigt och ta medicin. Helst skulle jag vilja stanna hemma och inte göra någonting alls, eller kanske baka lite. Men jag måste göra Norden arbete och vi typ har ingenting hemma till att baka något gott. Det är så jobbigt att inte ha pengar, jag köpt god drink för min sista hundring, men snart får jag pengar på konto så jag ska ha något och leva på, inte bara vatten, skolans lunch mot-ont-i-mage-piller, avocado, ägg och bröd. Men det var gott ändå. 

Nu måste jag dra, jag börjar nu. 
STRESS.


 


lunes mala

Jag sov inte bra inatt, först hade jag jätte jätte ont i måge att jag grät, och sen drömmde något konstig dröm som jag ville drömma klart och vaknade försent till skolan. Mår inte bra alls nu, sitter i datasal och försöker försätta arbete om norden men det är svårt när jag mår både yr i huvudet och har ont i mage. Känns att jag kan svimma när som helst liksom.
Hoppas jag får gå hem efter den här lektionen, och vila... jag vill göra min godaste pasta med pesto och dricka te och sova till lung musik. Kanske ska gå och besöka Benji, får se om Ester ska dit också.
Det är så mysigt för att vi kan gå till han när vi vill och det är alltid jätte roligt och mysigt.
Ikväll ska jag följa med tjejerna ut på stan, vi ska till Fridays.

skriver mer sen, dumma lärare står och väntar på mig.

* Efter lunch åkte jag hem och sen gick jag till Benji med Ester, som var ledig igår från praktiken.Jag sov halva eftermiddag där och sen åt vi pasta, kollade på film och drack te. Jag gick hem vid sju, fixade mig och träffade tjejer lite efter åtta i stan. Vi gick till Friday's där tog jag white russian. Det var gott med white russian på en måndagkväll. Nu ska jag sova.

última visita al dentista y mucho que hacer hoy

Har varit hos tandläkare för sista gången nyss. Det ända som är jobbigt hos tandläkare är bedövning. Man känner inte tungan, läppar kinder, det är så irriterande. Annars det är ok. Jag kommer ihåg från Polen att det gjorde så ont varje gång tandläkare borrar eller något. Så här är jag bara avsläppnat när jag är hos dentist.
Idag ska jag jobba med småföretagande-grejen för imorgon ska vi redovisa och det är inte alls bra! Måste skriva allt fint, fixa överheadpapper, och skriva ut massa saker. Måste prata med lärare, måste hinna läsa klart böcken till engelska. Åh, engelska. Jag är sämst på det. Fick två IG igår. Men Magnus, min lärare sa bara att 'det kunde varit värre' och jag vill inte tänka vad han menar. Har kvar mycket och göra med NordenArbete, men det kanske hinner vi ta på söndag. Nu ska jag koka te och läsa lite innan möte ikväll.
Ha en bra dag !








ffffound, kristianj

jag är trött idag. det var sol när jag vaknade och det glittrade i luften när jag gick till skolan, men nu är det grå och tråkigt.

.

un gato negro enojado

Idag blev jag rädd för katter. Jag och Fanny gick och träffade en fin, svart katt med jättefina, stora, gröna ögon. Vi lekte med den, och den var gosig, och så plötsligt hoppa den på min arm, bett mej och sprang därifrån.
Jag lagade mat med Paulina och sen åt och kollade på roliga polska komiker. Sedan promenerade jag med Ester och besökte Benji och fikade med honom. Kvällen avslutades med liten trip med Erwin, Ester och Sara till Hornstull med lite sightseeing pga Erwin körde lite fel, och med lite uv till min hud. Nu är jag hemma igen, och dricker stor kopp te, och lyssnar på fin låt och måste sova snart, för det kommer bli tuff dag imorgon med massa prov.
godnatt.









Echo de menos la época en que yo era una morena

Igår hann jag med nästan allt. Jag lagade mat och förälrarna blev jätte jätte glada, jag hade jätte mysigt och kul hos Fanny och Viktor. Jag sov hos Sara inatt, och försov mig, så jag fick springa hem att komma inte så sent till Slussen där jag gick i tj med coola Kristian. Han berättade massa intressanta saker, och fotade också. Vi drack mellankaffe på mcdonalds och pratade om språk. Sen åkte jag till Hornstull och efter en halvtimme var jag lite brunare än förrut. Nu läser jag lite innan möte, men vet inte vad som händer på kvällen. Inga planer än. Vi får se. Annars så det är jätte kallt ute. Men jag sitter hemma och dricker godaste te med honung.


jag saknar lite den tiden då jag var brunett.

me hicieron para amarte bahía

Idag hann jag med att göra lite i norden-arbete, tandläkare besök, handla silver shampoo och tvätta håret i det massa gånger ( juste, jag färgade igår till en 'ljus askblond' som inte syns) jobba lite och ta bild till det viktigaste ansökan och köpa present till föräldrar, som har sitt tjugoandra bröllopsdag imorgon.
Just nu ska jag packa det i fint papper och skriva ett kort ska jag.




Godnatt!

RSS 2.0